Quantcast
Channel: Αργολικές Ειδήσεις
Viewing all articles
Browse latest Browse all 122673

Εκδρομή για την θεατρική παράσταση «Ο Τρελαντώνης» στο ΑΚΡΟΠΟΛ

$
0
0
 Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής για την εκδρομή στην Παιδική Σκηνή του Θεάτρου ΑΚΡΟΠΟΛ, στην παράσταση «Ο Τρελαντώνης». Οι Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Πέμπτη 4 Απριλίου 2013.
Την εκδρομή διοργανώνει η Παιδική Νεανική Βιβλιοθήκη Δήμου Άργους Μυκηνών, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων «Χειμώνας 2012-2013».

Ημέρα παράστασης: Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Ώρα έναρξης παράστασης: 3.00μμ.

Η συμμετοχή για κάθε άτομο είναι 13,00 € [εισιτήρια για θέατρο & λεωφορείο]

Αναχώρηση από την λαϊκή αγορά στις 12.00

Πληροφορίες: Παιδική Νεανική Βιβλιοθήκη, καθημερινά (εκτός Κυριακής) στα τηλέφωνα 2751067895 (πρωί) & 2751069484 (απόγευμα).

Ο Τρελαντώνης, το αξιαγάπητο σκανδαλιάρικο αγοράκι που έπλασε η Πηνελόπη Δέλτα, σύμβολο της αθωότητας και της ανυπότακτης παιδικής φαντασίας, η πιο προσφιλής μορφή της ελληνικής παιδικής λογοτεχνίας, συναντιέται και πάλι με τους μικρούς φίλους του, στο θέατρο Ακροπόλ.
Ο Τρελαντώνης του ¨Ακροπόλ¨, σε κείμενο του σημαντικού έλληνα ποιητή Στρατή Πασχάλη ο οποίος διασκευάζει δημιουργικά το μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτα, και χορογραφία και σκηνοθεσία της Σοφίας Σπυράτου, δίνει έμφαση στην ανασύσταση του κλίματος της εποχής αλλά με μοντέρνο βλέμμα.

Η παράσταση αναπολεί νοσταλγικά την αθωότητα των περασμένων εποχών, αποδίδοντάς τη, όμως, μέσα από σύγχρονες, νεοτερικές χορευτικές και σκηνοθετικές τεχνικές. Αυτό το μπόλιασμα του κλασικού με το καινοτόμο βρίσκεται στην καρδιά της παράστασης.

Το πνεύμα αυτό διαπνέει την πρωτότυπη μουσική του ταλαντούχου νεαρού συνθέτη Απόλλωνα Ρέτσου, ο οποίος συνέθεσε μελωδίες και τραγούδια που ανοίγονται στην οπερέτα, τις ανάλαφρες μουσικές της εποχής και φτάνουν μέχρι τον σύγχρονο, ηλεκτρικό ήχο. Η μουσική ερμηνεύεται ζωντανά επί σκηνής, συνοδεύοντας τους δώδεκα εκλεκτούς ηθοποιούς και χορευτές οι οποίοι χορεύουν, τραγουδούν και ενσαρκώνουν τους ήρωες του Τρελαντώνη.

Στην προσπάθεια ακριβούς ανασύστασης του κλίματος της εποχής, αρωγός και σημαντικός συνεργάτης είναι το Μουσείο Μπενάκη, που παραχώρησε από το Ιστορικό του Αρχείο πολύτιμο οπτικό υλικό για το εικαστικό μέρος (προβολές, βίντεο) που επί σκηνής συνδράμει τους ηθοποιούς και τους μουσικούς.

Τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει ο διεθνούς φήμης έλληνας σκηνογράφος Γιάννης Μεζικώφ.
Βοηθός χορογράφου είναι ο καταξιωμένος, πολύπειρος χορευτής Αλέξανδρος Κεϊβανάη ενώ βοηθός σκηνοθέτη είναι η ταλαντούχα νεαρή σκηνοθέτις Χλόη Μάντζαρη.



Η παράσταση βασίζεται σε βασικά σημεία από το πασίγνωστο παιδικό μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτα «Τρελαντώνης» (1932).

Σκοπός της παράστασης είναι η μαγική και ζωντανή χαρτογράφηση μιας εποχής, αλλά και η αναπαράσταση των νοσταλγικών αναμνήσεων μιας σπουδαίας προσωπικότητας όπως η Πηνελόπη Δέλτα που συνδέθηκε στενά με τον ελληνικό πολιτισμό, μέσα από τα σπαρταριστά αλλά και ποιητικά επεισόδια των περιπετειών τεσσάρων παιδιών που περνούν τις καλοκαιρινές τους διακοπές στην Καστέλα, με κεντρικό ήρωα τον θρυλικό Τρελαντώνη.

Συντελεστές

Διασκευή – κείμενο: Στρατής Πασχάλης
Σκηνοθεσία – χοροραφία: Σοφία Σπυράτου
Πρωτότυπη μουσική: Αππόλων Ρέτσος
Σκηνικά – κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ
Βοηθός χορογράφου: Αλέξανδρος Κεϊβανάη
Βοηθός σκηνοθέτη: Χλόη Μάντζαρη


Διανομή

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΣΗΣ : ΤΡΕΛΑΝΤΩΝΗΣ
ΝΕΦΕΛΗ ΜΑΪΣΤΡΑΛΗ : ΠΟΥΛΟΥ∆ΙΑ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΟΥ∆ΟΥΡΗΣ : ΑΛΕΞΑΝ∆ΡΟΣ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΕΡΟΝΙΚΟΛΟΥ : ΑΛΕΞΑΝ∆ΡΑ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΤΣΙΑΝΗ : ΜΙΣ ΡΑΙΣ – ΑΦΡΟ∆ΙΤΗ – ΛΟΥΚΙΑ
ΛΟΥΣΑ ΜΑΡΣΕΛΟΥ : ΘΕΙΑ ΜΑΡΙΕΤΑ
ΝΙΚΟΡΕΣΤΗΣ ΧΑΝΙΩΤΑΚΗΣ : ΘΕΙΟΣ ΖΩΡΖΗΣ – ΜΠΑΝΑΝΑΚΗΣ
ΝΑΝΤΙΑ ΜΗΤΡΟΥ∆Η : ΘΕΙΑ ΑΡΓΙΝΗ – ΕΞΑ∆ΕΡΦΗ ΑΛΕΞΑΝ∆ΡΑ – ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ
ΑΛΚΗΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ : ΘΕΙΟΣ ΓΙΩΡΓΗΣ ΓΙΑΤΡΟΣ – ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΝΑΤΑΣ – ΠΑΙ∆Ι
ΒΕΝΙΑ ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗ : ΑΛΙΣ ΧΟΡΝ – ΚΛΕΙΩ – Κ. ΚΑΤΙΝΑ
ΣΤΡΑΤΟΣ ΛΥΚΟΣ : ΜΑΞ – ΜΙΜΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΘΑΡΑ – ΕΞΑ∆ΕΛΦΟΣ ΑΛΕΚΟΣ – ΤΑΧΥ∆ΡΟΜΟΣ
ΠΑΡΙΣ ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΣ : ΕΞΑ∆ΕΛΦΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ – ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ – ΒΑΣΙΛΙΑΣ – ΜΕΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΘΑΡΑ



Viewing all articles
Browse latest Browse all 122673

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>